woensdag 17 oktober 2012

Hola todos,


Juan
Na een korte nacht, maar een lekker ontbijt waren we volledig klaar voor Juan. Juan is politiek analist en hij maakte ons wegwijs doorheen het socio-culturele landschap van Ecuador. Deze achtergrond was voor ons belangrijk om de mogelijkheden en beperkingen van de ngo's, en het fos in het bijzonder, en haar partners in te schatten. Ondanks de populariteit en de verwezenlijkingen van president Correa heeft Juan ons gewezen op een aantal negatieve ontwikkelingen tijdens de laatste jaren. President Correa geeft bijvoorbeeld een "bono" (een basisuitkering) aan arme gezinnen in plaats van structurele veranderingen aan te brengen.

Vervolgens stelde het fos haar werking en actieplannen voor. We stonden stil bij hun 2 pijlers: "waardig werk" en "recht op gezondheid". We vonden het bijzonder interessant om te horen hoe hun werking ontstaan, gefinancieerd en ontwikkeld wordt. Daarna was het de beurt aan ons. Wat een kort overzicht zou moeten worden, bleek een namiddag in beslag te nemen. Kan je geloven hoe interessant wij zijn ;-).

De dag hebben we afgesloten met een kort bezoek aan het historisch centrum van Quito. Nu zijn we nog aan het genieten van een lekker theetje om de koude uit onze botten te doen verjagen. Hopend op een lange nacht kijken we nu al uit naar onze ontmoeting met Mujeros por la Vida morgen.

Slaapwel-os
An², Katalina & Uschi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten