vrijdag 12 oktober 2012

wie zijn we, wat doen ... en een tipje van de sluier

Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

Of beter gezegd: wie zijn wij? Wij zijn vier enthousiaste vrouwen met samen meer dan 35 jaar ervaring in het werken en omgaan met allerhande gezondheidsthema's, partnergeweld, tal van vrijwilligers en nog zo veel meer. Samen gaan we de uitdaging aan om al onze kennis uit te wisselen, maar ook om nieuwe mee te nemen terug naar België.

An Desmedt is gezondheidswerker en adjunct van S'Plus en Vrije Tijd en Gezondheid. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in het werken met senioren en heeft haar de laatste 7 meer toegelegd op preventieve gezondheid. Zij is verantwoordelijk voor de 'maleta' over preventieve gezondheid in België.

An Verbeke is psychologe en antropologe met meer dan 8 jaar ervaring in preventieve gezondheidsprojecten en seksuele gezondheid. Ze werkt sinds 2 jaar als coördinator van VIVA-SVV Brabant. An woonde en werkte 2 jaar in Bolivia en spreekt vloeiend Spaans. Zij heeft de 'maleta' seksuele gezondheid en familiale planning onder haar hoede.

Katalina Venegas heeft een diploma maatschappelijk assistent en is haar loopbaan gestart als adjunct van de jeugddienst van de Socialistische Mutualiteit van Brabant. Nu is zij verantwoordelijke voor de senioren van S'plus. Katalina uit haar kennis in de 'maleta' waar we stil staan bij de participatie van ouderen in de maatschappij en het belang van een sociaal netwerk voor deze doelgroep. Katalina spreekt eveneens vloeiend Spaans.

Uschi Nys heeft naast haar diploma graduaat orthopedagogie ook een diploma sociaal assistent. Zij werkt al meer dan 6 jaar voor VIVA-SVV Brabant als educatief medewerkster. Uschi is voornamelijk bezig met gelijke kansen, partnergeweld en preventieve gezondheid en presenteert de 'maleta' van gelijke kansen en partnergeweld.

Voorbereiding
In de laatste dagen voor ons vertrek zijn we volop bezig met het vullen van de maletas. De teksten in het Spaans worden nagekeken, aan de powerpoints wordt de laatste hand gelegd en de maletas worden gevuld met allerhande ondersteunend materiaal.



Een tipje van de sluier …
In de twee weken dat we in Ecuador zijn, hebben we een mooi en vol progamma. Om jullie niet op jullie honger te laten zitten lichten we al een tipje van de sluier op …

  • Ontmoeting met Mujeres por la Vida en Fenocin
  • Vrijwilligers die zeer lokaal patiëntenrechten gaan toelichten
  • Biologische groentenkwekers en hoe zij gezonde voeding promoten
  • Vroedvrouwen die werken volgens de oude tradities
  • Seniorenprogramma “60 en een beetje”
  • en nog zo veel meer

Blijf ons daarom zeker volgen, iedere dag vanaf volgende week dinsdag
An D, An V, Katalina en Uschi


Geen opmerkingen:

Een reactie posten